AZ INGYENES WEBOLDALAK ÉS AMIÉRT FIZETNI KELL! 2. RÉSZ

30 június 2016 / By Mavrák Richárd

Az előző bejegyzésemben elkezdem összefoglalni, hogy milyen pro és kontra érvek vannak az ingyenes weboldal megoldásoknak. A mostani bejegyzésemben igyekszem lezárni ezt a témát, hogy mindenki tudjon majd dönteni, hogy melyik megoldást is válassza.

Képek:

Fontosnak tartom, hogy a fotókról is írjak egy keveset, bár egy korábbi bejegyzésemben a “képek használata a weboldalon” már leírtam, hogy mire is kell figyelni amikor képeket válogatunk össze. Figyeljünk oda minden esetben, hogy csak és kizárólag jogtiszta képeket használjunk fel, mert nagyon kellemetlen meglepetések érhetnek minket.

Nagyon sok oldalon tudunk képeket vásárolni és ezek a weboldalak néha ingyenesen is megkapható képeket kínálnak, amit én is szívesen kihasználok.
Pár oldal:

http://hu.123rf.com
https://creativemarket.com
http://www.1001freedownloads.com
http://www.istockphoto.com

Amennyiben szeretnénk egyedi, saját képeket termékeinkről, személyes oldalunkhoz magunkról vagy webshoppunk-hoz különféla divatképeket, akkor több fotós is rendelkezésünkre áll ebben a témában.
Legutóbb én is felkerestem a Black & White Studiot, hogy képeket készítsen István a weboldalamra és nem csak profi munkát végzett, de nagyon hangulatos is tud lenni egy fotózás. Személyes vagy termék oldalakhoz ajánlanám az AR Photography mögött lévő profi fotóst is, Attilát!

Sok ingyenes weboldal készítő megoldásnak már feltöltött képekből válogathatunk, amiben semmi egyedi sincs, de ha magunk is töltünk fel képeket akkor célszerű figyelni a kép felbontására, színeire, pozícionálására, elnevezésére (SEO). Mindig alaposan és a weboldalunkhoz illően válogassuk össze a képeket. Nagyon sokat tesznek hozzá oldalunkhoz és nagyon sokat is tudnak elvenni, ha nem a megfelelőt választjuk.

Zene és Videó:

Valamelyik nap beleakadtam olyan weboldalba amin automatikusan indult el egy zene. Na ezt ne! Ez már nem divat és nem is tudjuk a látogató stílusát. Az automatikusan induló videókkal is vannak feltevéseim, de a zene nem kell! Persze az oldal egy ingyenesen elkészíthető sablonos oldal volt, de mondanom sem kell, nem győztem keresni, hogy miként tudom kikapcsolni. Hidd el, más is ezt teszi azonnal.

Szakértelem:

Aki ingyenesen szeretne weboldalhoz jutni és mondjuk egy informatikus haverral készítteti el az oldalt, vagy egy ingyenes sablon oldalon pár kattintással késznek is gondolja az oldalát, akkor kérdezzük meg magunktól, hogy a tipográfia, SEO, célközönség, aranymetszés, színek és boxok milyen kutatás és elemzés alapján lettek meghatározva!? Mert hogy ezek nélkül nem csak kevés látogatónk lesz, hanem egyáltalán nem lesz. Nem elég összedobni egy oldalt, mert attól még senki sem fog tudni róla. Hiába van egy weboldalad, látogatód nem lesz!

Okkal tanuljuk folyamatosan a webdesigner szakmát és ahogy egy jó ács is vagy villanyszerelő is akkor ért a szakmájához ha folyamatosan képzi magát, ismeri a szakmályát, kitanulta és megbízhatóan dolgozik, illetve nem elhanyagolható, hogy garanciát is vállal rá.

Tudom, hogy sok esetben az anyagi dolgok döntenek és nincs pénze valakinek egy komplett weboldal elkészítésére, de bízzatok meg kérlek a webdesigner szakemberekben, mert egy olcsó, egyszerű oldal is csodákra képes, ha azt egy szakember készíti el. Ne sajnáljuk cégünktől, hobbinktól az a kevés ráfordított pénzt amiből igen sokat profitálhatunk!

About The Author

Mavrák Richárd