Céges weboldal készítése

21 június 2020 / By Mavrák Richárd

Azoknak a cégvezetőknek, akik új céges weboldal készítését tervezik, most pár fontos tanácsot szeretnék adni, hogy a lehető leghatékonyabb, vagyis a felhasználók igényeit és a cégük céljait maximálisan figyelembe vevő weboldalt vagy webshopot készítsenek.

Egy hatékony weboldal vagy webshop készítése nem “kétperces”, és nem is néhány ezer forintos munka. Ha valóban jól működő, igényes, professzionális megjelenésű weboldalt, webshopot szeretnél, akkor nagyon sok tényezőt figyelembe kell venni a webdesignnál, legyen szó egy WordPress weboldal készítéséről vagy egy egyedi CMS-sel készülő honlapról.


1.
Talán az egyik legfontosabb, hogy felejtsd el az ingyenes domain és ingyenes tárhely szolgáltatókat! Ezen nincs mit magyarázni, nem és kész! Normális és megbízható szolgáltatót használj! Profi szolgáltató kell, hogy biztonságos, megbízható és gyors legyen a weboldalad, webshopod.

2. WordPerss vagy egyedi CMS weboldal legyen? Design céget, vagy egy szabadúszó webdesignert bízz meg? Engem és WordPress oldalt kapsz! Megkaptad a választ! 🙂

Ha szeretnéd megtudni a külömbséget, akkor olvasd el a “Sablon alapú céges weboldalak” cikkemet!

3. Vizsgáld meg jól az árajánlatot és nézd meg, hogy minden szükséges szolgáltatást megkapsz-e egyben, vagy további költségekre is számítanod kell? Célszerű olyan szakembert választanod, akitől megkapod a weboldalt, a logót a grafikai elemeket iegyben. Nem jó, ha minden elemét a készülő honlapodnak más és más készíti el. Meglepetés érhet, ha a grafikai elemeket a webdesigner nem tudja biztosítani és a grafikust és a fotóst is neked kell keresned. Kérj egy árajánlatot tőlem és minden szolgáltatást egyben megkapsz! Én ott leszek a fotózáson, profi grafikussal dolgozom együtt és folyamatosan tájékoztatlak a következő lépésről!

4. Ne akard eldönteni, hogy milyen legyen a céged weboldala! Attól még, hogy te vagy a cégvezető, nem értesz a weboldalakhoz. Sokat hallottam már én is ezeket a mondatokat, hogy “de az úgy lenne jó ha…”, vagy “én úgy képzeltem el, hogy…”, esetleg “már egy hete kitaláltam…”, NEM!…ennek az lesz a vége, hogy csak neked tetszik, de senki másnak nem és nem is szolgálja ki a céged érdekeit. Meg kell értened, hogy nem neked készül a weboldal, hanem a cégednek és a látogatóknak!

5. Biztosíts minden információt, ami szükséges ahhoz, hogy a webdesigner a célnak megfelelő weboldalt vagy webshopot tervezzen cégednek. Ha webáruházat szeretnél, mutasd meg neki személyesen a termékeid, engedd meg, hogy megismerje, kézbe vegye, hogy közelebb kerüljön a termékhez. Ha infó oldalra van szükséged, akkor hosszasan mond el, hogy milyen információt kell átadnia a weboldalnak, mit kell képviselnie, mutasd be a kollégáknak, vagy vidd be az üzletedbe, rendelődbe… mutasd be a szolgáltatásod!

Bármikor szívesen iszom egy kávét és meghallgatom az új szolgáltatásod!

6. Csak a kész tervek átbeszélése és szerződés után fizesd ki az előleget! Ha már az első tervek előtt pénzt akar kérni, az gyanús!

7. Ne keverd össze a design munkákat és a social media, SOE feladatokat. Mindenki maradjon a saját feladatánál, ne várd el a grafikustól, hogy SEO szakértő legyen, vagy a webestől, hogy IP címek konfigurálását végezze a tárhelyeden. Ezek külön szakmák és külön szakemberek kellenek hozzá!

Tisztában vagyok azzal, hogy mindenki a tökéletes honlapot szeretné a cégének de közben minimási pénzt szeretne költeni a projektre, de a mai világban a professzionális online megjelenéshez nélkülözhetetlen egy jó weboldal, amit meg is kell fizetni.

Írj egy üzenetet nekem a kapcsolat oldalamon és elkészítem cégednek a megfelelő és professzionális weboldalt!

About The Author

Mavrák Richárd