Infó weboldal készítése

31 január 2022 / By Mavrák Richárd

Szeretném egy kérdéssel kezdeni!

Tudod, hogy mi a közös kettőnk vállalkozásában?

Ti és én is, mint kis- és középvállalkozók (KKV és SME) nagyon nagy versenyben vagyunk a különféle piaci területeken és persze mindenki a saját területén próbál érvényesülni, de talán ami biztosan közös bennünk az az, hogy szükségünk van egy weboldalra, online megjelenésre!

Nagyon sok webes cég készít eltérő árakkal weboldalakat de tudom én is, hogy a kisebb cégeknek, vállalkozásoknak kicsi az erre fordított költségvetésük, még ha tisztában is vannak azzal, hogy szükségszerű a mai online világban egy professzionális megjelenés. Fontos kérdés, hogy mi a cél?

A termékeid szeretnéd értékesíteni (webshop), vagy csak egy “infó” oldalra lenne szükséged, hogy bemutasd a vállalkozásod és kapcsolatba lépj a vásárlóiddal, persze megfizethető áron?

Az árat sok tényező határozza meg, de ahogy az árak, ez is eléggé dinamikusan változik mostanában, viszont vannak dolgok amivel neked is tisztában kell lenned, hogy pontos ajánlatot tudj kérni és tudd, hogy mi vár rád.

Legtöbb esetben csak annyit tudnak a megrendelők, hogy egy “egyszerű infó oldal kell”, de ez önmagában még nem lesz elég. Egy infó oldal is sokoldalú és nagy terjedelmű lehet, viszont egy jó webdesigner le tudja egyszerűsíteni a lényeges, szükséges elemekre, amiből össze fog állni az oldalad. Általában egy főoldal, kapcsolat, bemutatkozás és képgaléria amiket megfogalmaznak felém, de szükséges, hogy ezeket az oldalak tartalommal is meg legyenek töltve, ne csak egy nagy üresség legyen rajtuk. Szeretnék egy kis segítséget adni ahhoz, hogy tudd mire lesz szükség, hogy el tudjunk kezdeni együtt dolgozni:

– Tartalom: Legyél büszke a cégedre és bő mondatokkal fogalmazd meg, hogy mivel foglalkozik a céged. Emeld ki a fő tevékenységeket, miben erős és miben plusz a te szolgáltatásod, terméket mind a többieké. Tudnod kell a célcsoportod, a vásárlóid jellemzőit, mert a design elkészítéshez erre is szükség lesz.

– Szolgáltatások, termékek, csomagok leírása: részletesen írd le a tevékenyéget, a választási opciókat, azok előnyeit és ha kell árait is. Segíts a látogatódnak, hogy ki tudja választani melyik szolgáltatásodra van leginkább szüksége, melyik a legelőnyösebb részére.

– Képek: mindig jó minőségű és nagy méretű képeket biztosíts a weboldalhoz. Ha nincs megfelelő felszerélésed, kreativitásod a fotók elkészítéséhez, akkor ezt jelezd, hogy szakemberre tudjuk bízni ezek elkészítését. Sok esetben a webes ott lesz a fotózáson is. Ha a szolgáltatásokhoz nem lehet képeket készíteni, akkor bízd a webesre, hogy ő válogasson stock fotókat, amik feldobják a weboldalad.

– Kapcsolat: legyen céges e-mail címed, saját domain neved és tárhelyed, hogy professzionálisnak tűnjön a vállalkozásod. El kell döntened, hogy megjeleníted -e a telefonszámod, e-mail címed, vagy egy üzenetküldő form-al tartasz kapcsolatot a látogatóiddal, de az is fontos, hogy egyből megrendelést szeretnél e rögzíteni pár legördülő menü, vagy pipálható box segítségével (próbálom érthetően leírni).

– Design: ezt bízd rám a webesedre, de azon se lepődj meg ha el akarok menni megnézni az üzleted, boltod, hogy lássam az össz képet egyben, ami segít megtervezni az oldalt.

Tudom, hogy ez nem a te területed és az lenne a legjobb, ha “rábíznád egy webesre aki olcsón megoldja neked, mert te úgy sem értesz hozzá”, de ez nem csak “ennyi” lesz! A te céged és a te tudásod is kell az oldalad elkészítéséhez! Ne felejtd el, hogy milyen sok alkalommal fordult elő az, hogy a Google kidobott neked egy találatot arra amit kerestél, de azon az oldalon nem tudtál rendelni semmit, mert használhatatlan volt a weboldal és azt sem tudtad megtalálni amit éppen kerestél. Pontosan az ilyen oldalak okozzák a legrosszabb élményt a látogatóknak.

Ha szeretnél megfizethető áron, de professzionális “csak egy infó oldalt”, akkor írj nekem a kapcsolat résznél és segítek megvalósítani azt amire valóban szükséged lesz!

About The Author

Mavrák Richárd