Névjegykártya és aláírás készítése

09 december 2015 / By Mavrák Richárd
Csendélet

Névjegykártya és aláírás készítése

 

Illustrator és Photoshop szerkesztésnél is csak az hibázik, aki dolgozik!

Az elmúlt napokban megkaptam első névjegykártya és aláírás megbízásomat. Izgatottan ültem neki az elkészítésüknek tudván, hogy utoljára az iskolában készítettem névjegykártyát, aláírást meg még egyáltalán nem. Hozzá tartozik a valósághoz, hogy már egy meglévő design-t kellett módosítanom, tehát új ötletekre nem volt szükség, nem kellett megterveznem, színeket tesztelni, formákat készíteni, csak egy kis Ps (Adobe Photoshop) és Ai (Adobe Illustrator) tudásra volt szükség.

Ha szövegszerkesztésről van szó, akkor egyértelmű, hogy Ai-el dolgozok, de nekem ez valahogy teljesen kiesett a pici agyamból aznap estére. Tehát ahogy az lenni szokott, nyitottam egy Ps alkalmazást és ügyesen nekikezdtem a munkámnak. Módosítottam az adatokat, színeztem, pozicionáltam, rétegeket hoztam létre majd elmentettem PDF formátumban. Ezek után büszkén hátradőltem, és örültem, hogy csak egy órás munka volt az egész. Boldog voltam, hogy kész vagyok és most már névjegykártyát is készítettem. Bocs, csak módosítottam!

Megnyitottam az elkészült névjegykártyákat és csodáltam, hogy milyen ügyes vagyok és milyen szépek, majd elkezdtem görgetni az egerem…. felnagyítottam.

ÁÁÁÁ… (ez volt a szebbik verzió ami elhagyta a számat)!

Pixeles!!! Nagyon pixeles!!!

Egyből tudatosult bennem, hogy ha Ps programmal dolgozok és rasztelizálok, rajzolok, akkor az pixeles lesz, nekem pedig vektorosan kell leadnom a munkát.
Nem baj, nagy levegő….ezt a hibát bármelyik webdesigner elköveti! Ugye?

Így hát üdvözöltem az Ai-t és kezdtem előről az egész szerkesztést. Persze ugyanazt a feladatsort végigcsináltam és egy óra alatt minden szükséges elemet, réteget elkészítettem.
Mind ezt igyekeztem optimistán megélni, legalább gyakoroltam a Pen Tool és a szövegszekesztő használatát! Minden rosszban van valami jó! Pár órát eltöltöttem a névjegyek elkészítésével, de a megrendelő válasza a kész anyagokra mindent megér!

Kedves Richárd!

Nagyon szépen köszönöm!

Ahhoz képest, hogy nem csinált még ilyet, profi munka!

Szerintem minden kezdő és profi webdesigner követ el hibákat a munkája folyamán, ki kisebbet, ki nagyobbat, de ilyenkor egy kis szünet után azonnal kijavítjuk és legközelebb ugyanazt a bakit már elkerüljük!

About The Author

Mavrák Richárd