Sablon alapú céges weboldal

30 január 2020 / By Mavrák Richárd

Weblap sablonok (template) egy előre gyártott, designerek által megtervezett és lekódolt design témák. Képzeljük csak el, hogy designerek ezrei ülnek otthon és mást sem csinálnak csak egyedi sablonokat terveznek, versenyeznek, hogy kié jobb, szebb, gyorsabb. Nagyon sok ilyen templatet van a piacon és pont ezért akár el is veszhetünk a válogatásban, kivéve ha pontos tervekkel rendelkezünk a weboldalunkról. Minden színvilágból, design stílusból és elrendezésből találhatunk különféle megoldásokat.

A sablon alapú weboldalakat leginkább azok választják, akik nem szeretnének hatalmas összegeket költeni weboldaluk készítésére, hatalmas versenybe kezdeni a Google kereső első oldalas megjelenésért, csak szeretnének egy szép online megjelenést. Pl. a virágboltok, szabadúszó vállalkozók.

Egyedi lesz?

Az elmondható, hogy mindenki szeretne egyedi, szép és modern weboldalt a saját vállalkozásának, persze minimális költségek mellet. Ez olyan jó magyar szokás 🙂 Amennyiben egy előre gyártott templatet választasz, akkor más dolgod sincs, mint feltenni a tárhelyedre, átírni a szövegeket a WordPress szerkesztőben, indexálni a Google-ban és kész is, van egy új weboldalad!

Ami biztosan elmondható lesz a weboldaladról, hogy NEM LESZ EGYEDI! Miért?
Mert kb. további 200 személy is ezt a sablont választotta, veszi meg a neten, telepíti és használja. Maximum a beírt szövegek lesznek azok, amiben eltérnek majd egymástól a weboldalak.

Mi a megoldás?

Ilyenkor jobban teszed, ha megbízol egy webdesignert, aki egyedire szabja neked a megvásárolt sablonod. Kicsit átrendezi, átszínezi a profilodnak és a vállalkozásodnak megfelelően kialakítja a reklámokat, a grafikai elemeket is elkészíti, kiválasztja a tökéletes képeket, hogy visszaadja azt, amit képviselni szeretnél, értékesíteni a weboldaladon!

Azt jó, ha tudod, hogy te ezekre a feladatokra nem vagy képes, mert nem tudsz HTML kódokat, CSS vagy PHP kódokat átírni. Nincs grafikai ismereted, design ismereted és nem ismered a jelenlegi trendeket. Másmódon pedig nem lesz egyedi a weboldalad, csak egy sufni tuning oldalad lesz és látható is lesz rajta!

Nem baj, ha egy meglévő, előre elkészített sablont választasz, de bízz meg egy webdesignert, aki egyedivé is teszi neked és a látogatóidnak a weboldalad. Ismerni kell a célközönséget, termékeket, piaci trendeket ahhoz, hogy a lehető leghatékonyabban működjön az új weboldalad.

Összegzés: Ha a leendő weblapodon nem szeretnél sokat variálni, ha alacsony büdzsével rendelkezel, akkor tökéletes választás lehet a sablon alapú weboldal a számodra, de bízd szakemberre és ne állj neki magad barkácsolni, mert az autódat vagy a mosógéped sem magad szereled meg!

About The Author

Mavrák Richárd