SEO és az online marketing

24 május 2016 / By Mavrák Richárd
SEO ÉS AZ ONLINE MARKETING

Kész lesz valaha is a weboldalad?

Sokan úgy gondolják, hogy ha egy weboldal elkészül, akkor készen is van. Lehet pihenni és várni a látogatókat, vásárlókat mert van egy szép weboldalunk, de nem kell tovább foglalkoznunk a honlapunkkal.

Ez egy nagy tévedés!

Egy weboldallal az után is foglalkoznunk kell, miután elkészült és feltöltésre került. Nagyon ritka az olyan weboldal, ami elkészülte után minden szempontból tökéletes. Azt, hogy mennyire lesz egy adott weboldal sikeres, mennyire éri el célját, pontosan megadni nem lehet, ténylegesen hatékonyságáról, csak a statisztikákból kaphatunk képet. Azzal, hogy elkészítetünk egy weboldalt, csupán jelen leszünk az interneten!

Több megrendelőmnek is elmondtam, hogy attól, hogy készen van a weboldal, fontos, hogy folyamatosan foglalkozzanak is az oldallal, hogy sikeres és eredményes legyen, ne csak szép és online. Igen is sok energiát kell fordítani a SEO és a tartalommarketing elemekre is, mert sosem fogunk olyan látogatottságot elérni, amit szeretnénk, vagy amit verseny társaink elérnek.
Természetesen a SEO már az oldal szerkesztésénél is figyelembe kell venni, tehát a kezdetben is foglalkozni kell a SEO fontosságával. Nem elég a Google-nak sok sok forintot kifizetni, hogy az első helyen legyünk, mert az sem garantált és nem fogjuk elérni a kívánt eredményességet. Internetes marketing stratégiaként a SEO figyelembe veszi a keresőmotorok működését, az emberek keresési hajlamát, a keresési szavakat vagy kulcsszavakat, a célközönség preferált kereséseit. Egy weblap optimalizálása állhat a tartalmának kialakításában és a kódjának szerkesztéséből, a kulcsszó relevanciájának növelése és az indexelés megkönnyítése érdekében.

Számos ügynökség, illetve tanácsadó kínál a webhelytulajdonosok részére hasznos szolgáltatósokat, így például:

  • Webhelye tartalmának és szerkezetének vizsgálatát.
  • A webhely fejlesztésére vonatkozó tanácsokat: például a tárhellyel, az átirányításokkal, a hibaoldalakkal és a JavaScript használatával kapcsolatban.
  • Tartalomfejlesztést
  • Online üzleti fejlesztési kampányok kezelését.
  • Kulcsszavakkal kapcsolatos kutatást.
  • Szakértelmet bizonyos piacokon és területeken.

Az online marketing az e-marketing egy fajtája, nem más, mint internetes marketing. Az online marketing folyamat ‘konyha nyelven’ megfogalmazva termékek és szolgáltatások reklámozása és eladása az interneten. Elemezve a célcsoportot, a vásárlókat és az interakciókat.

Webanalitika, Keresőmarketing, Mobilmarketing, Link kampányok, E-mail-ek és hírlevelek, Blogok, Hírek RSS-ben…sorolhatnám.

Természetesen az online marketinggel is számos ügynökség, illetve tanácsadó foglalkozik, de célszerű mindig körültekintően kiválasztani, hogy kit is bízunk meg weboldalunk elemzésével.

Összefoglalva fontos, hogy soha ne gondoljuk úgy, hogy ha kész van egy weboldal, akkor nincs további munka vele. Foglalkozzunk vele, dolgozzunk rajta, hogy teljesítse az elvárásokat, mert nem elég szépek lennie egy oldalnak, de hasznosnak is lennie kell!

About The Author

Mavrák Richárd