Social media – Facebook kampány

04 február 2020 / By Mavrák Richárd

Tudtad, hogy ma a Facebook születésnapja? Eredetileg Thefacebook-nak hívták és 2004. február 4-én kezdte meg működését. 2019-ben 2,375 milliárd felhasználó számot is meghaladta, így elmondható, hogy jelenleg a legnagyobb social media felület a világon. Pontosan ezért fontos, hogy ha sikeres weboldalt szeretnénk, akkor a Facebook megjelenéssel foglalkoznunk kell, mert növelhetik az oldalunk látogatottságát!

Hogy pontosan milyen postokban és megjelenésben célszerű hirdetni weboldalunkat, azt bízzuk SEO szakemberre, mert ma már külön szakemberek specializálódtak arra, hogy social media kampányokat hozzanak létre.

Ma már komoly kutatások előznek meg egy-egy kampányt, pontos célok meghatározásával, ezért érdemes tapasztalt reklámügynökségek vagy SEO szakemberek szolgáltatásait igénybe venni. Nagyon erős a verseny a reklámok között, így ha nem szánunk rá megfelelő időt, kutatást az egyes megjelenésekre, akkor elmaradhat az elvárt eredmény.

A Facebook kampányok előnyei:

  • Sok felhasználó látogatja, ami növelheti a megtekintések számát.
  • Alacsony költséggel lehet jó eredményeket elérni.
  • A „pay per click” (PPC) rendszerének köszönhetően csak akkor kell fizetni, ha kattintás történik a hirdetésre. Napi és kampány költési limit is beállítható. Így kézben tartható a kampány teljes költsége.
  • A célközönség beállításával pontosan meghatározhatjuk, hogy kiknél jelenjen meg a hirdetésünk. Korosztály, nem, város, érdeklődési kör stb.

Sikeres kampányokhoz megfelelő grafikai elemek is kellenek, mert sokkal többet mond egy megfelelő kép, logó, grafikai elem, mint ha csak szöveget postolnánk kampányunkban.

Ha szükséged van grafikusra, akkor Szabó Attilát ajánlani tudom!
Munkáit ezen az oldalon megtekintheted!

A Facebook használata ingyenes, egy egyszerű regisztrálással lehet meghívás nélkül hozzá csatlakozni. A felhasználók létrehozhatnak egy személyes profilt, kapcsolódhatnak ismerőseikhez, csoportokhoz és rajongói oldalakhoz egyaránt, valamint üzeneteket válthatnak és eseményeket szervezhetnek. Az üzenőfalon keresztül híreket, információkat, weboldalakat és videókat is megoszthatnak egymással. Ha jól reklámozod az oldalad, akkor az ismerőseid megosztásaival, hozzászólásaival további felhasználókhoz juthatsz el!

Boldog Születésnapot Facebook!

Ha nincs még weboldalad, amit hirdetnél a Facebook-on, akkor írj nekem egy üzenetet a főoldalon lévő űrlap segítségével és találunk megoldást!

About The Author

Mavrák Richárd