Weboldal készítés kezdeti lépései

30 július 2016 / By Mavrák Richárd
WEBOLDAL KÉSZÍTÉS KEZDETI LÉPÉSEI2

Amikor valaki felkeres egy szakambert, hogy készítsen neki saját weboldalt, akkor még nem is tudja, hogy miként fog elkészülni az oldala, de már is van konkrét elképzelése, hogy milyen honlapot is szeretne magának.
Általában az elképzelések egy másik, általa látott oldalak színvilágának és elrendezésének keveréke, kicsit megspékelve a saját stílusával, kedvenc színével.

Már itt szeretném tisztázni, hogy az új weboldalad nem neked készül, hanem az oldal látogatóinak!

Jöhetnek a kérdések!

Minden webdesigner kérdéseket fog feltenni, hogy tájékozódjon egy kicsit arról, hogy milyen elképzeléseid vannak az elkészült weboldallal kapcsolatosan.

  • Mi az új honlap célja és szerinted kik lesznek a honlapod célcsoportjai?
  • Van már weboldalad?
  • Van-e olyan honlap, amit megnéztél és tetszik és miért pont az?
  • Van-e már saját logód?
  • Mekkora összeget szánsz erre a projektre?
  • Mikortól lenne aktuális a projekt?
  • Blogot írsz-e jelenleg, vagy szeretnél -e?

Ez a pár kérdés iránymutatást ad egy webdesignernek, hogy el tudja kezdeni a tervezést. Természetesen a válaszok után még további kérdések is lesznek majd, tehát fontos felkészülten elmenni a találkozóra.
Sajnos a tapasztalataim azt mutatják, hogy a legtöbb egyén úgy gondolja, hogy a “szeretnék egy saját weboldalt, az mennyibe kerülne?” kérdést meg tudunk válaszolni azonnal, de nem!

Ez nem így megy, mivel az oldal végeleges ára több dologtól is függ. Persze egy rövidebb beszélgetés után körülbelüli árat már tudunk mondani, de pontosat még akkor sem. Legalábbi Én! 🙂

Miután a találkozás lezajlott, utána egy kis tervezés, piackutatás és pontosítást következik, hogy kialakuljanak a tervek, amire már kész árakkal érkeznek a designerek.
Ezt az időt kihasználhatod arra, hogy összeírod az összes infót amit szeretnél a weboldalon elhelyezni, minden olyan kész képet, videót amire a designernek szüksége lesz.

Amikor elhatározod, hogy saját weboldalt szeretnél magadnak vagy cégednek, akkor szánd rá az időt, hogy átgondolod a válaszokat, összeállítasz minden olyan infót amire szüksége lehet a webdesignernek mert ez egy komoly döntés, hiszen az Interneten fogsz megjelenni.

About The Author

Mavrák Richárd